Startsidan  
     
  Varför pellets?  
   
   
   
  Produkter  
  Tjänster  
  Exempel  
     
  Kontakta oss  
  Om oss  
     
  Kalkyl  
 
 

 

 

PolarPellets

Polar pellets-produkter utvecklas, tillverkas och marknadsförs av Semyre instrument ab. Vi är ett företag med ett långt förflutet i elektronikbranchen och utöver våra pelletsprodukter tillverkar vi även elektronik och mekanik för mobilt bruk.

Hur började det?

Vintern -96/97 var vi själva provvärd för ett koncept med en ny pelletspanna och en brännare. Pannan funkade utmärkt och värmer än i dag en av våra lokaler. Samma konstruktion har dessutom utvecklats till de moderna Peltec-pannorna som vi i dag säljer med våra brännare och har ett så nära samarbete med konstruktören och tillverkaren att vi kallar dem "våra".

Brännaren vi provade lämnade dock en hel del övrigt att önska...och som de norrlänningar tog vi fasta på ordspråket "Ska man ha något riktigt gjort måste man göra det själv!"

Vi var sedan tidigare i både mobilelektronik- och mekanikbranchen, med idéer på hur både ett modernt styrsystem och ett väl fungerande chassi borde vara konstruerat. Styrsystemet med dess unika självdiagnostik (möjlighet att övervaka givare och motorer) var redan från början bättre än de som i dag sitter i våra kollegors brännare. Under loppets gång har dessutom fler unika funktioner i både styrsystem och chassi utvecklats.

I dag

Nu kan vi konstatera att vi är en en av få tillverkare av ett brett brännarprogram med hela konstruktionen "i huset". Det innebär att vi har fullständig kontroll och kunskap om våra produkter. Hård- och mjukvara, samt mekaniken, är inte bara konstruerat och programmerat av oss - vi har hela tillverkningen från första plåtbit till sista styrkort! Vi behöver med andra ord inte fråga andra när du frågar oss...

Vi säljer våra produkter direkt från fabrik och har egna installatörer med gedigen kunskap om elektronik, mekanik och VVS. Inga mellanhänder och ingen "nätförsäljning" borgar för ett bra resultat till ett mycket bra pris! Ingen installation påbörjas utan ett kostnadsfritt besök från oss, där vi kollar just dina förutsättningar.

 

Peter Åström - VD