Startsidan  
     
  Varför pellets?  
   
   
   
  Produkter  
  Tjänster  
  Exempel  
  Om oss  
  Kontakta oss  
  Produkter  
     
  Kalkyl  
 
 

 

Exempel på installationer

 

Bengt och Liisa i Åkersstyckebruk. Konverterade sin oljeeldade villa till pellets med vår Pb20 i sin panna och minskade sin kostnad från ca. 40 000 kr/år till ca. 18 000 kr/år, trots pellets på småsäck och relativt hög pelletskostnad i Mälardalen.

Bengt uppskattade att slippa den utrymmeskrävande oljetanken i pannrummet som dessutom krävde återkommande besiktning. Även känslan av att kunna ha full värme i huset utan att kostnaden skenar, uppskattas. Notera att Polar-brännare fungerar mycket bra tillsammans med tidigare omtvistade CTC1100/1200.


Göran, med familj, konverterade -04 sitt hem i Onsala, på västkusten, till pelletseldning. Med ett långt förflutet i elektronikbranchen visste Göran värdet av ett genomtänkt styrsystem och konstaterade snabbt att Polar inte bara ligger i framkant - vi ligger först!

Göran valde att byta ut sin gamla oljepanna och satsade på vår Peltec 20. Med Peltecs patenterade tvåkammarsystemet nås högsta verkningsgrad och med den unika möjligheten att justera rökgastemperaturen skonas ändå skorstenen. Brännaren blev vår Pb20, med 20kW inmatad effekt, trots att samma effekt kan erhållas med vårt mindre chassi Pa20. Fördelen med Pb-chassit är att det enkelt och billigt kan uppgraderas till 35kW inmatad effekt för ett ökat värmebehov - t. ex. vid inmontering av ett stort badkar som vid påfyllning kräver mycket effekt ur pannan. En uppgraderad Polar-brännare med Pb-chassit svarar då snabbt mot det ökade effektbehovet.

Efter att ha eldat i några år har Göran nu bestämt sig för att satsa på ett större förråd. Suterränghuset i Onsala tillåter inte vårt färdiga bulkförråd. Göran väljer i stället att bygga ett kombinerat torn/pelletsförråd i huset. Vi är inte säkra på hur tornet kommer att inredas, men det är inte utan att idén ger fantasin näring.


Göran E., hyr ut sin fastighet i Harmånger i norra Hälsingland. Ca. 500m2 av fastigheten är uppvärmd yta. Tidigare förbrukade Göran 9m3 olja och pannrummet såg ut som nedan.

Valet föll på vår större panna, Peltec 35 kompletterad med automatsotning och vår fastighetsbrännare Pb50 som kompletterats med batteribackup, vilket möjliggör full värme till fastigheten även vid ett strömavbrott på upp till ett dygn. En i övrigt bekymmersfri tillvaro till lägsta möjliga kostnad uppskattas också av Göran.

Efter installation är pannrummet numera en fröjd för ögat.

Notera att den tidigare inmonterade varmvattenberedaren fått sitta kvar för tappvarmvatten vid behov, trots att pannan normalt sett försörjer hyresfastigheten med varmvatten. Vid service och underhåll är det bekvämt att veta att hyresgästerna alltid har tillgång till tappvarmvatten.

Efter installationen började Göran E. elda från det i startpaketet medföljande mellanförrådet. I framtiden är det tänkt att ersättas med ett i fastigheten integrerat bulkförråd, något som underlättas avsevärt av vår bottenskruv som möjliggör stora lågbyggda inomhusförråd.